Kazakistan’ın en büyük alışveriş merkezi, otoparkını Platasis ile yönetiyor

Home » BLOG » Haberler » Kazakistan’ın en büyük alışveriş merkezi, otoparkını Platasis ile yönetiyor
Kazakistan Han Çadırı

Kazakistan Han Çadırı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan “Khan Shatyry” (Han Çadırı) alışveriş merkezi hem ilginç mimarisi hem de ülkenin en büyük alışveriş merkezi olarak ilgi topluyor. 100.000 m2 alanı ve 150 metre yükşekliği lie çok büyük sayıda ziyaretçiye hizmet sunmaktadır.

10,000 kişi kapasiteli bu alışveriş merkezinin otopark yönetimi Fortibase tarafından geliştirilen Platasis Otopark Yönetim Sistemi tarafından yapılıyor. Platasis, yoğun trafik akışı olan otoparkta herhangi bir birikmeyi engellemek üzere giriş veya çıkış yapan araçların plakalarını kameralar lie okuyarak minimum bekleme sağlıyor. Girişte plakası kaydedilen araç, hiç bir şekilde beklemeden otoparka alınıyor. Çıkış işleminde ise, eğer araç herhangi bir ücret ödemeyecekse, yine beklemeden çıkışına izin veriliyor. Eğer bir ücret ödenecekse çok kısa bir sürede ödenecek ücret elektronik ekranlarda sürücüye gösteriliyor ve tahsilat gerçekleşiyor.

Platasis ile “Khan Shatyry” [Han Çadırı] alışveriş merkezi otoparkında artık otopark fişi basılmadığı için büyük tasarruf sağlanıyor. Ayrıca otopark içerisindeki araç sayısı bilindiğinden kapasite aşımı problemi ortadan kalkmış durumda. Otopark yönetimi, operasyon ile ilgili anında detaylı bilgilere ulaşarak araç, kapasite, tahsilat vb. gibi konularda anında bilgi sahibi olabiliyor.